Events/Renginiai

April  2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Archives

JAV Lietuvių Bendruomenės Brooklyn-Queens apylinkės 2011-ųjų metinis susirinkimas

2011m. balandžio 3 d.

Pažiūrėti pilną susirinkimo nuotraukų albumą galima paspaudus čia, arba ant bet kurios iš žemiau esančių nuotraukų.

2011 metų balandžio 3 dieną, tuojau po lietuviškų 10:00 val. Mišių Apreiškimo parapijos apatinėje salėje įvyko JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės metinis susirinkimas. Tai buvo gera proga susitikti su draugais bei pažįstamais, pabendrauti, paklausyti pranešimų, pateikti pasiūlymų, balsuoti už valdybą ir t.t. Visi Niujorko mieste ir jo rajonuose gyvenantys lietuviai, o taip pat ir jų nelietuviai sutuoktinai yra laikomi bendruomenės nariais. Todėl visi vietiniai lietuviai buvo kviečiami dalyvauti, kad galėtų bendrai kurti planus apylinkės ateičiai.

Salėje žmonės buvo kviečiami pasivaišinti JAV Lietuvių Bendruomenės paruoštais sumuštiniais, bei kava su pyragais. Prieš susirinkimą JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės pirmininkė Vida Jankauskienė visų susirinkusųjų vardu pasveikino parapijietį Arūną Tirkšliūną su gimtadieniu, Pat Sidas padovanojo tortą, ir visi buvo pakviesti sudainuoti “Ilgiausių Metų″.

Nuoširdus AČIŪ visiems susirinkusiems už sveikinimus ir linkėjimus!

Po to prasidėjo JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės metinis susirinkimas, kurį pravedė nenuilstanti JAV LB Brooklyn-Queens pirmininkė ir bendruomenės siela Vida Jankauskienė.

Praėjusio metinio susitikimo protokolą perskaitė Monika Kungienė.

Susirinkimo dalyvius pasveikino JAV LB Niujorko Apygardos pirmininkė Ramutė Žukaitė.

Ataskaitą apie pernai metais apylinkės nuveiktus darbus ir įgyvendintus projektus pateikė JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės pirmininkė Vida Jankauskienė. Pasidžiaugta puikiai pavykusia choro kelione pernai gegužės 1-ą dieną į West Point Karo Akademiją, kur drauge su Lenkų Bendruomene ir garbingais Akademijos svečiais paminėjome Žalgirio Mūšio 600-tąsias metines, taip pat kitais Apylinkės organizuotais bei rengtais projektais.

Po jos pranešimą apie apylinkės panaudotas lėšas perskaitė LB Brooklyn-Queens apylinkės iždininkė Jozefina Senken.

Paskui ataskaitą pateikė revizijos komisijos pirmininkas Kęstutis Bileris.

Vėliau ispūdžiais apie Lietuvą dalinosi vaikystėje Niujorke, paskui Australijoje, o šiuo metu Lietuvoje gyvenatis bei Lotynų Amerikos šokių vaikus mokinantis mūsų tautietis Gintaras Radzivanas.

Po to sekė meninė mini-pogramėlė: susirinkusiems padainavo Elžbieta Kungytė.

Pasibaigus keletos JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės valdybos narių kadencijai, bei dėl asmeninių priežasčių atsistatydinus Genutei Dirsytei, sekė 4 valdybos narių rinkimai. Juos pravesti ir balsus suskaičiuoti buvo pavesta Ramutei Hopanienei ir Arūnui Tirkšliūnui. Į 4 vietas valdyboje buvo iškelti šie 8 kandidatai (sarašas pateiktas kandidatų pavardžių abėcėlės eilės tvarka):

Edmundas Adomaitis (ligšiolinis valdybos narys, baigėsi kadencija)
Aldona Augylienė
Astra Bilerienė
Ramutė Hopanienė
Vida Jankauskienė (ligšiolinė valdybos narė, baigėsi kadencija)
Petras Sevelkovas
Rasa Sprindys
Arūnas Tirkšliūnas

Suskaičiavus balsavimo rezultatus, keturi daugiausiai rinkėjų balsų surinkę kandidatai pateko į JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės valdybą. Rezultatai buvo šie (užrašyta surinktų balsų mažėjimo tvarka):

1. Vida Jankauskienė (42 balsai)
2. Rasa Sprindys (37 balsai)
3. Arūnas Tirkšliūnas (28 balsai)
4. Edmundas Adomaitis (25 balsai)
5. Ramutė Hopanienė (20 balsų)
6. Petras Sevelkovas ir Astra Bilerienė (po 16 balsų)
7. Aldona Augylienė (12 balsų)

Į valdybą buvo perrinkti Vida Jankauskienė ir Edmundas Adomaitis, bei naujai išrinkti Rasa Sprindys ir Arūnas Tirkšliūnas.

Į JAV LB Brooklyn-Queens apylinkės revizijos komisiją vienbalsiai buvo paskirtas Petras Sevelkovas (nuotraukoje žemiau- jis sėdi pirmas iš kairės):

Susirinkimas buvo užbaigtas visiems susirinkusiems traukiant lietuviškas dainas.

Pažiūrėti pilną susirinkimo nuotraukų albumą galima paspaudus čia, arba ant bet kurios iš aukščiau esančių nuotraukų.

Straipsnis-fotoreportažas: Arūno Tirkšliūno; nuotraukos: Arūno Tirkšliūno ir Kazimiero Kerbedžio.

Comments are closed.