Events/Renginiai

April  2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Archives

Arvydo Vilčinsko koncertas ir 2011m Kovo 11-osios minėjimas

2011m. kovo 20d.

Siandien mūsų Apreiškimo parapija paminėjo Nepriklausomybės Atkūrimo 21-ąsias metines. Kaip įprasta, 10-tą valandą ryto Apreiškimo bažnyčioje vyko lietuviškos sekmadieninės pamaldos. Po jų visi buvo kviečiami į gretimos Mount Carmel parapijos salę. Joje buvo galima nuspirkti brolių Kezių restorane ‘The Avenue Bar and Grill’ pagamintus pietus (rūkyta dešra su kopūstais, koldūnai ir kugelis), bei JAV LB rengėjų parūpintų saldumynų ir kavos.

Pirmą valandą popiet prasidėjo Lietuvos Nepriklausomybės Atkūrimo (Kovo 11-osios) 21-ųjų metinių minėjimas. Kalbą pasakė Lietuvos Respublikos Generalinis Konsulas Niujorke Valdemaras Serapinas. Po to Kovo 11-osios medaliais apdovanoti aktyvūs Brooklyn-Queens apylinkės parapijiečiai Pat Sidas ir Raimundas Šližys. Kadangi Pat šiandien nebuvo, tai jos vardu apdovanojimą priėmė Apreiškimo ir Mount Carmel Administratorius Msgr Joseph Calise. Po to dar su vakar vykusiomis Juozapinėmis buvo pasveikinti Jozefina Senken, Juozas Rudis ir Msgr Joseph Calise.

Pusę dviejų prasidėjo Arvydo Vilčinsko koncertas ‘Kol saulė dar nenusileido’. Koncerto pavadinimas turi simbolinę prasmę- Arvydas Vilčinskas 20 metų pragyveno Amerikoje, ir dabar grįžta nuolatiniam gyvenimui atgal į Lietuvą. Tačiau prieš sugrįždamas nusprendė apkeliauti Ameriką, ir pakoncertuoti įvairiose valstijose gyvenatiems lietuviams. Koncertas Brooklyn praėjo su dižiuliu pasisekimu. Per pertrauką ir po koncerto žmonės mielai pirko naujajį Arvydo Vilčinsko kompaktinį diską “Po 20 metų″, kuriame kaip autorius sakė, yra 19 dainų – daugiausia, kiek tik buvo įmanoma į CD sutalpinti. Diske yra 14 naujų dainų, ir klausytojų pageidavimu- 5 ypač populiarios dainos iš ankstesnių albumų. Autorius mielai žmonems pasirašinėjo nusipirktus diskus, ir drauge fotografavosi, kas tik to paprašė. Šventę ruošė ir pravedė LB Niujorko Apygarda, Ramute Žukaite pirm., kartu su LB Brooklyn Queens Apylinke, Vida Jankauskienė prim. ir LB Manhateno Apylinkė, Laima Hood pirm.

Šventės rengėjai:

JAV LIETUVIŲ BENDRUOMENĖ
The Lithuanian American Community, Inc.
New York Apygarda District
Brooklyn Queens Apylinkė Chapter
Manhattan Apylinkė Chapter

Iš minėjimo ir koncerto metu darytų nuotraukų bei vaizdo įrašų padariau internetinį albumą, kurį galima pažiūrėti paspaudus čia, arba ant žemiau esančios nuotraukos.

Straipsnis ir nuotraukos: Arūno Tirkšliūno

Comments are closed.