Events/Renginiai

March  2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archives

Vytauto V. Landsbergio ir Ievos Narkutės koncertas NY Apreiškimo bažnyčioje 2013m balandžio 6d.

JAV lietuvių bendruomenės Manhattan’o apylinkė 2013 metų balandžio 6 vakarą surengė Vytauto V. Landsbergio ir Ievos Narkutės autorinį koncertą, kuris įvyko NY Apreiškimo bažnyčioje.

Vytautas V. Landsbergis- režisierius, dainininkas, rašytojas- pagrojo gitara ir padainavo ne tik savo kūrybos, bet ir keletą lietuvių liaudies dainų. Prieš kiekvieną dainą, autorius trumpai apibūdindavo ją, papasakodams trumpą su ta daina susijusią istoriją, kas labai pagyvino renginio programą, ir padėjo žiūrovams suprasti autoriaus mintis kuriant tą dainą.

Po to koncertą tęsė Ieva Narkutė. Tai nepaprastai talentinga jauna atlikėja, kilusi iš Šiaulių, ir jau spėjusi Vilniaus Universitete įgyti Psichologijos Magistro laipsnį. Jos nepaprastai skambus ir malonus balsas užpildė bažnyčios erdvę nuostabiu skambesiu.

Po koncerto atlikėjams už puikų koncertą dėkojo Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Valdemaras Sarapinas, ir koncerto rengėjai- JAV LB Manhattan apylinkės pirmininkas Laurynas Vismanas bei nepailstanti kultūrinių renginių puoselėtoja ir organizatorė Gintarė Bukauskienė.

Po koncerto visi buvo kviečiami į NY Apreiškimo parapijos salę užkandžiams, pabendravimui ir platesniam susipažinimui su atlikėjų veikla. Vytautas dar pagrojo salėjė susirinkusiems, papasakojo apie naują kuriamą filmą, skirtą partizanams, ir atsakė į susirinkusiųjų klausimus. Vakaro dalyviai galėjo įsigyti bent 3 skirtingus CD su Vytauto V. Landsbegio dainomis, bei ypač vertingą, nedideliu tiražu išleistą “Filmų Antalogiją”, kur į 5 DVD sudėti net 24 autorius dokumentiniai, trumpametražiniai ir pilnametražiniai vaidybiniai filmai. Ieva Narkutė taip pat atsivežė naująjį savo CD “Vienas”, kuriame skamba 12 puikių dainų.

Paspauskite čia, arba ant žemiau esančios nuotraukos- atsidarys albumas su įamžintomis Vytauto V. Landsbergio ir Ievos Narkutės autorinio koncerto akimirkomis NY Apreiškimo bažnyčioje ir pabendravimu parapijos salėje.

Daugiau apie atlikėjus (informacija iš nylithuanian.org internetinės svetainės):

Poetas, vaikų rašytojas, teatro ir kino režisierius, publicistas – taip interneto erdvėje apibūdinamas Vytautas V. Landsbergis, vieniems geriau žinomas kaip menininkas, ir tiktai retam – tiesiog kaip daug nuveikusio politiko ir muziko Vytauto Landsbergio sūnus. Tačiau prie pradžioje išvardintų V. V. Landsbergio veiklų galima (arba tiksliau – reikia) paminėti ir dar vieną – Lietuvos kūrėjas.

Nors ir nesėdėdamas Seimo nario ar vieno iš ministrų kėdėje, šis žmogus Lietuvą kuria kitais būdais, gal net daug veiksmingesniais: V.V. Landsbergio dokumentinės juostos apie iškiliausius mūsų šalies žmones paglosto širdį kiekvienam lietuviui ir leidžia su pasididžiavimu teigti,jog milžinų Lietuvoje būta ne tik praeityje – jų apstu ir šiandien; jo knygos vaikams augina dorą lietuvį, tai tarsi pamatas nesavanaudiško gyvenimo pradžiai; V. V. Landsbergio muzika leidžia prisiminti didžiulį mūsų protėvių palikimą – liaudies dainas,o taip pat padeda susimąstyti ir tuo pat metu nusišypsoti…
Įspūdingas įvairios kūrybos kraitis!!!

Vytautas V. Landsbergis planuoja daugiausiai atlikti dainas iš albumų “Išėjau aš stotin” (romansai), partizaniškų dainų rinktinės “Trylika brolių″ ir disko vaikams “Kaip gera, kai man gera”.

Daugiau apie Vytautą V. Landsbergį galite pasiskaityti: http://lt.wikipedia.org/wiki/Vytautas_V._Landsbergis bei http://www.vvl.lt/

Per šį turą JAV Vytautas V. Landsbergis taip pat planuoja pristatyti savo naujai kuriamą filmą apie laisvės kovotojus “Trispalvis”.

Savo muzikinį stilių dainų autorius apibūdina kaip dainuojamąją poeziją, romansus, liaudies dainas.

Ieva Narkutė – šiuolaikinės dainuojamosios poezijos kartos atlikėja. Lietuvoje labiausiai išgarsėjo jos daina “Raudoni vakarai”, panaudojus populiariausiame Lietuvos filme “Tadas Blinda. Pradžia”. Šiuo metu daininikė dirba prie debiutinio albumo, kurio dainas, tikėtina, ir girdėsime koncertų JAV metu. Daugiau informacijos: http://www.promostar.lt/Ieva-Narkute-745.html bei http://www.facebook.com/ieva.narkute/info

Ievos dainos daugiausiai savos kūrybos. Kelios sukurtos pagal poetų tekstus. Ieva planuoja pristatyti ir kelias dainas liaudies bei partizanų temomis, kurios buvo sudainuotos kuriant V. V. Landsbergio filmą “Trispalvis”.

Renginio aprašymas ir nuotraukos: Arūno Tirkšliūno.
Informacija apie atlikėjus- iš nylithuanian.org internetinės svetainės.

Comments are closed.