Events/Renginiai

April  2024
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Archives

Motinos Dienos Niujorke šventinės akimirkos

Niujorko Maironio lituanistinės mokyklos iniciatyva 2013 metų balandžio 28 dieną, sekmadienį, po šv. mišių Niujorko Apsireiškimo parapijoje buvo surengta Motinos Dienos šventė. Mount Carmel parapijos salėje susirinko arti šimto Niujorko lietuvių – daug vaikučių su tėveliais ir kitų tautiečių, nusprendusių gražią sekmadieno popietę praleisti drauge. Renginį pradėjo ir vedė Maironio mokyklos direktorė Faustina Šinkūnienė, kuri sveikindama susirinkusiuosius kvietė skleisti informaciją apie Maironio mokyklėlę mūsų tautiečiams kurie norėtų, jog jų vaikai išmoktų ne tik gražiai ir taisyklingai lietuviškai kalbėti ir rašyti, bet ir susipažintų su Lietuvos kultūra ir istorija, papročiais ir tradicijomis, išmoktų tautodailės. Mokyklėlėje vyksta pamokos visiems norintiems- pradedant pačiais mažiausiais, darželio amžiaus vaikais, baigiant abiturientais. Mokykloje netgi rengiamos lietuvių kalbos pamokos suaugusiems. Dažniausiai tai būna ne lietuvių kilmės niujorkiečiai, sukūrę šeimas su lietuviais, ir norintys patys bent kiek pramokti lietuviškai. Visus norinčius gauti daugiau informacijos apie Maironio mokyklėlę, maloniai prašome kreiptis į direktorę Faustiną Šinkūnienę elektroniniu paštu: dire...@nymaironiomokykla.org arba telefonu (718) 239-1117. Mokyklėlė veikia šeštadienias, ir yra įsikūrusi viename sparčiausiai augančių ir ypatingai jaunimo bei menininkų pamėgtų Brooklyn rajonų- Williamsburg, visai šalia Manhattan – kitoj East River upės pusėje. Mokyklos adresas:

St. Francis of Paola
206 Skillman Ave
Brooklyn, NY 11211

Vėliau Salvijus Kungys, sukalbėjęs maldą drauge su visais renginio dalyviais, pabrėžė pagarbą motinoms ir pastebėjo, kad Šventąjame Rašte minimos abipusės pareigos ir atsakomybė: vaikai privalo gerbti savo tėvus, o šie, atsakingi už gerą vaikų išauklėjimą ir išlavinimą. Renginio dalyvius taip pat pasveikino Lietuvos generalinis konsulas Niujorke Valdemaras Sarapinas ir JAV lietuvių bendruomenės Niujorko apygardos pirmininkė Ramutė Žukaitė.

Savo sugebėjimus toliau rodė mokyklos mokinukai. Patys mažiausieji, vadovaujami mokytojos Šarūnės Karsokaitės, padainavo ir pašoko ‘Varlyčių dainelę’. Vyresnieji paskaitė Mamos Dienai skirtus eilėraščius, broliukai Loris ir Adris Jautakai pagrojo pijaninu ir fleita. Šventės dalyviai su malonumu plojo vaikams ir mokyklėles mokytojoms dėkodami už gražią šventinę programėlę.

Visi susirinkę vaišinosi gardžiais mokyklėlės tėvų komiteto paruoštais pietumis- balandėliais, mėsos kukuliais su bulvėmis ir salotomis. Desertui laukė kavutė ir dižiulė gausybė pyragų, pyragėlių, pyragaičių, pyragiukų :) .

Pasisotinę ne tik kūniško bet ir dvasinio peno, puikiai nusiteikę šventės dalyviai skirstėsi savais keliais, užbaigti gražią sekmadienio popietę. Paspauskite čia, arba ant žemiau esančios nuotraukos pasigėrėti įamžintomis Motinos Dienos Niujorke akimirkomis.

Mintimis ir nuotraukomis dalinosi: Arūnas Tirkšliūnas

Comments are closed.